Zondag 20 november herdenkingsdienst in de kerk in Spijk

Agenda Losdorp
Logonaam-oranje
Datum: 20 november 2022 09:30 - 11:00

Op zondag 20 november herdenken wij als protestantse gemeente Spijk-Losdorp in de kerkdienst de mensen uit ons midden die in het afgelopen jaar zijn overleden. We steken een kaars aan voor overleden gemeenteleden, en er is ook gelegenheid voor ieder die dat wil om zelf een kaarsje aan te steken, om iemand te gedenken. U bent van harte welkom om deze dienst met ons te vieren. 
De dienst begint om 9.30 uur, en vindt plaats in de Andreaskerk in Spijk. Ds. Jake Schimmel gaat voor in deze dienst. 

Herdenken van overleden dorpsgenoten 

Als iemand uit onze kerkelijke gemeente is overleden, wordt diegene op de zondag na de uitvaart kort herdacht in de kerkdienst. We leggen dan een steen met zijn of haar naam op de gedenkplek in de kerk. Eind november is het de laatste zondag voor advent. Die zondag wordt ook wel de Eeuwigheidszondag genoemd. Op die zondag houden we een kerkdienst waarin iedereen die in het afgelopen jaar is overleden wordt herdacht. 

Als kerk zouden wij het mooi vinden om vanaf het komende jaar ruimte te bieden aan de nabestaanden van alle mensen uit Spijk en Losdorp om hun geliefde in de kerk te gedenken. Op de zondag na de uitvaart, en tijdens de herdenkingsdienst in november. Dat is niet alleen voor mensen die geloven, of die naar de kerk gaan, maar voor iedereen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. We hebben een brief gemaakt die aan de familie kan worden gegeven, waarin het wordt uitgelegd en waarin wordt gevraagd of zij dit op prijs stellen. Op die manier willen wij er als kerk zijn voor iedereen die met verdriet te maken heeft, en die daar behoefte aan heeft.

Wij hebben daarvoor ook uw hulp nodig. Als iemand uit Spijk of Losdorp is overleden, wilt u dat dan aan ons doorgeven? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kunnen wij zorgen dat deze brief persoonlijk aan de nabestaanden wordt gegeven. Alvast hartelijk dank.

Wij hopen zo als kerk en als dorp om elkaar heen te kunnen staan.

De protestantse gemeente Spijk-Losdorp

 

 

Alle datums


  • 20 november 2022 09:30 - 11:00

Powered by iCagenda